top of page
Writer's picturepinni baumol

אוסף תובנות להשתלבות חזרה בחיים לאחר מסע עמוק.

Updated: Oct 18, 2022

אין לראות במידע זה בהמלצה טיפולית או בכלל, אלא כשיתוף של מסקנות שלי לגבי עצמי שנאספו באינטגרציה שלי ועם אחרים. מוזמנים להוסיף עוד שיעורים כאלה בתגובות. 1. צפו לעליות וירידות, והתייחסו לעצמכם בסבלנות: מאד הגיוני שאחרי ריטריט או מסע תרגיש/י מורחבת, מוארת, ומלאת השראה. אבל המצב הזה לא נמשך לנצח - וזה בסדר. לא משנה כמה אינטנסיבית החוויה שלך, לוקח זמן עד שהיא הופכת למציאות היומיומית שלך. לוקח זמן עד שההרגלים הישנים שלך מתפרקים והחדשים מתחזקים. התרגול הפשוט והקשה ביותר הוא לקבל את עצמך איפה שאתה נמצא, ולבקר את עצמך על כך שלא באמת היית מואר לא יוביל אותך לשום מקום. יתרה מכך, הניתוק מאותן חוויות מאושרות אופטימליות הוא למעשה חלק קריטי מהמסע. מכיוון שהתפתחות אינה סביב להגיע לHIGH, אלא להשתחרר, אנחנו צריכים ללמוד לחבק את העולם כפי שהוא, להיות חזקים מספיק כדי להסתכל לקושי ולסבל בעיניים. הקבלה הזו, היכולת להיות נוכח בחוסר השלמות, מאפשרת חמלה וצמיחה. 2. לזהות את המתנות והשיעורים: להבחין להגדיר לזהות ולרשום את נקודות הלמידה, הידיעה, והצמיחה החדשות שצברת בחוויה. נסה לבחון אם יש שיעורים ברמות השונות- הפיזי, העצמי, הבין-אישי, ורשום את הדברים שאתה יודע עכשיו, שאף אחד לא יכול לקחת ממך או לבטל. הכירו כיצד החוויה תרמה לצמיחה ולהתפתחות שלכם, תוך אהבה למי שיצא מהמסע הזה, וקחו אחריות לממש את התובנות האלה בחיים.

3. לוקח זמן לעשות שינוי: אין צורך לקבל החלטות מיידיות או נמהרות לגבי חייך, בין אם זה בעבודה או במערכות היחסים שלך. אם הוא נדרש, שינוי יציב ואמיתי יכול להבשיל ולהתרחש בסבלנות וברוך, אלא אם כן אתה בסכנה או במצב פוגעני. נכון, עברת צמיחה ושינוי, אולי עכשיו יש לך יותר מידע, שחררת מגבלות, ראית דברים חדשים, הכרת אנשים חדשים ויש לך פרספקטיבה חדשה לגמרי על החיים. איך אפשר במצב כזה להיות אותו אדם? אני מדבר בפועל על מציאת האיזון בין מי שהיה למי שעכשיו, בצורה שמאפשרת לטרנספורמציה הזו לעבור בשלום. ברגע שתגיע לנקודת האיזון, והקצב יהיה נכון, תוכל לנקוט בפעולה בהשראת המבוססת על נקודת המבט החדשה שלך.

4. לשים לב ולחגוג שינויים בהתנהגות: שימו לב לשינויים בריאים בהתנהגות, במחשבות וברגשות שלכם. כאשר אתה מבחין בתגובה החדשה והחיובית יותר שלך למשהו, אפשר לחייך ולהכיר בשינוי, בהודיה או בשמחה. סביר להניח שאף אחד לא ישים לב כשאנחנו מגיבים אחרת למשהו שהפעיל אותנו במקור. לכן, חשוב שנתן לעצמנו קרדיט על ההתנהגות החדשה והבריאה הזו.

5. זמן עם עצמך תן לעצמך קצת זמן שקט, לבד. שקט צריך לכלול גם חופש ממטלות ומשימות אשר דורשות תשומות רגשיות ומחשבתיות. הגבל את האנשים שאתה בסביבה לזמן מה עד למצב שלך מתאזן. בחרו להיות בקרב אנשים שמתעניינים ונוח להם עם העצמי הפתוח שלך.

6. כבד את המידע שגילית : אפשר ללמוד לכבד ולהעריך את החוויה והמידע שהתגלה בה כבעל חשיבות לחיים של מי שחווה אותה,אך לאו דווקא כאמת ניצחית שנכונה לכולם. לפעמים כדאי להגביל כמה ואיך חולקים את החוויה עם אחרים. כדאי שהמקשיבים יהיו כאלה שיכולים לקבל ולהכיל את המצב, בין אם הם חוו חוויה דומה או פתוחים לשיח על משבר רוחני, התפתחות וכו'. לא כל מי שתנסה לספר לו שהשתנית יגיב טוב לכך, ייתכן ונוח להם עם האני הישן שלך, לא החדש. אך עם הזמן, הם יראו שהצמיחה האישית שלך היא דבר טוב, שמיטיב איתך והסובבים ואינה מאיימת על חייהם. למעשה, התפתחות אמיתית צפויה להביא למערכת יחסים בריאה יותר בעתיד. 7. לתקשר, לִרְשׁוֹם, ולהביע ביצירה ובמוסיקה כדאי להתרגל לתקשר עם עצמך בעזרת ביטוי חיצוני כמו כתיבה , נגינה ושירה או ציור. רשמו את מחשבותיכם במחברת או יומן, רשמו הערות או ערכו רשימות של הדברים שהייתם רוצים לעשות, כמו שינויים שהייתם רוצים לעשות, וקח את הזמן לעבד את המידע לפני שתנקוט פעולה. אפשר לעצמך לפרוט ולתכנן תוכניות מבלי לנקוט בפעולה מיידית, אלא אם כן אתה בסכנה או במערכת יחסים פוגענית. 8. לחיות ביותר בתשומת לב: התודעה הפתוחה שדרכה חוויתי את העולם ואת עצמי במסע או בריטריט, יכולה להראות לי אפשרויות לתשומת לב ולהקשבה עמוקה. חשוב למצוא דרכים שעוזרות לי לאפשר את אותה בהירות לחיי היומיום: -לטפל היטב בעצמך החדש והרך -אם היו טכניקות שהתגלו או נלמדו במסע, להשתמש במה שלמדת בחיי היומיום שלך על ידי ביצוע מדיטציה, תנועה, עבודת נשימה, יוגה, אכילה בריאה וכו'. -להתחבר לחוויה באמצעות מדיטציה -להתייחס למערכות היחסים שלך בהבנה והכרת תודה -לקבל החלטות על סמך הערכים שלך, ולא על סמך צורך רגעי בביטחון או סיפוק -לחפש דרכים שבהן תוכל לעשות שינוי לטובה במערכת היחסים שלך, במקום העבודה, בבית הספר, בקהילה -לדבר בחביבות ולהתייחס לאנשים בהקשבה סקרנית ואמפטית 9. לא להשאר לבד עם החוויה: לאחר עיבוד ראשוני של החוויה אפשר לשתף אותה אך חשוב למצוא את השותפים הנכונים והצורה הנכונה לחלוק אותה. שיחה טיפולית, השתתפות במעגל אינטגרציה או בשיחות בקהילת חברים פתוחה ומקבלת מלמדת המון גם על החוויה, אך גם על מי שחווה אותה ועובר צמיחה ושינוי. אפשר לצייר או לכתוב משהו שמסמל את החוויה ולהסביר דרכו, אפשר לקבוע עם חבר שיחה שבה מקשיבים בתורות בלי להגיב, ואפשר לכתוב ו/או לפרסם טריפ ריפורט. יש לחוויה שלכם מה ללמד אחרים, בתנאי שלמדתם ממנה בעצמכם קודם. 10. הודיה להחזיק בתחושת הודיה על החוויה שעברתי, עם העוצמות והאתגרים שלה, ועל היכולת שלי לעבור אותה בשלום ולחזור למימד המשותף. אני גם אוהב להתייחס לתקופה שאחרי כהמשך של המסע, כשהפעם השביל מוביל אותי דרך המציאות השגרתית והמשותפת. זה המסע האמיתי אל גילוי עצמי, המסע הארוך שמתחיל בסוף המסע הקצר




19 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page